Как да почистваме дома си в условия на пандемия?

20:30, 09 ное 20 / Любопитно 25 2165 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Рискът от пренасяне на вируси вкъщи при хора, които редовно посещават обществени места или пътуват с градския транспорт, е доста висок, така че трябва да почиствате дома си по възможност ежедневно. Това каза за РИА Новости Татяна Руженцова, ръководител на отдела за клинични изследвания на Централния изследователски институт по епидемиология в Русия.

Какво трябва да променят в менюто си заразените с COVID-19

„Ако имате членове на семейството, които са пътували с обществения транспорт, работят или често посещават търговски обекти, тогава рискът от инфекция е доста голям, така че почистването трябва да се извършва по възможност поне веднъж дневно“, каза Руженцова, цитирана от БГНЕС.

Тя отбеляза, че дори ако никой вкъщи не е болен, при почистване трябва да се ползват дезинфектанти. Особено внимание трябва да се обърне на коридора - дръжките на вратите и ключовете на лампите трябва да се дезинфекцират по-често.

Според нея в коридора трябва да се монтира и бутилка с дезинфектант, за да може веднага след като човек влезе отвън, преди да докосне нещо да дезинфекцира ръцете си – така рискът от пренасяне на инфекция в жилището силно ще намалее.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама