Играчки от „Междузвездни войни“ бяха продадени за 400 хил. паунда

21:55, 06 ное 20 / Любопитно 25 2515 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Британска двойка благодари на щастливата си звезда, след като гараж, пълен с торби за боклук, оставени им от съсед, се оказаха пълни с уникални сувенири и играчки от „Междузвездни войни”.

Двойката от градчето Стоумбридж централна Англия първоначално не била сигурна какво да прави от купчината от кукли и космически кораби, които съседът им е събирал от десетилетия, пише вестник „Таймс”, цитиран от БГНЕС.

Синът им се обадил в аукционна къща, съобщавайки, че родителите му имат колекция от сувенири от „Междузвездни войни”, някои от които запечатани в оригиналните си опаковки.

"Много от тях бяха малко влажни заради начина, по който са били съхранявани, но като цяло това е най-добрата колекция от „Междузвездни войни”, която някога съм виждал", каза Крис Астън от Аукционна къща „Астън” пред „Таймс”.

„Имаше огромен интерес от цял свят и очаквахме продажбата да върви много добре“, сподели Астън.

Star Destroyer Commander - един от само два произведени екземпляра, намиращ се в оригиналната си опаковка се продаде за 32 500 британски лири.

Комплект от осем фигури от „Завръщането на джедаите“, които са стрували само 1,59 британски лири през 80-те, се продадоха за 1400 британски лири.

"Не знам дали имат някакви конкретни планове, но трябва да се чувстват, сякаш са спечелили от лотарията”, каза за двойката от Стоумбридж собственикът на аукционната къща.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама