Избраха победителите за най-красива снимка на природата

18:00, 05 ное 20 / Любопитно 25 2225 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Близо 8000 снимки се включиха тази година в конкурса Фотограф на година на Кралското метеорологично общество - Weather Photographer of the Year.

Фотографи от цял свят се състезаваха с най-добрите си кадри, улавящи красотата на природата. От невероятните образувания на облаци до причудливите форми на лед и сняг – отличените снимки показват неограничените възможности за творчество на нашата планета.

Наградата „Фотограф на годината“ печели Рудолф Сулган. На неговия кадър хора преминават по Бруклинския мост през снежна виелица. За фотографа снимката е напомняне за климатичните промени. За журито снимката има най-мощно въздействие на композицията.

Времето засяга целия ни живот и тази снимка перфектно улавя това“, казва Лиз Бентли от Кралското метеорологично общество.

На второ място е останал кадърът на фотографа Алексей Трофимов, който е заснел леденото езеро Байкал. Снимката бе удостоена и с наградата на публиката, пише bTV.

Байкал е най-голямото сладководно езеро в света, а Трофимов е успял да улови зашеметяващият му вид през зимата, когато ледовете на езерото блестят, а водите му са в тюркоазен цвят.

Откриха най-големия фонтан в света

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама