Изборният ден в САЩ започна

16:31, 03 ное 20 / Свят 25 1752 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вечерта след изборите за президент на Съединените американски щати, както и през следващите няколко дни, съществува вероятност от протестни действия и нарушаване на обществения ред в по-големите градове на страната. За това предупреди българското посолство в САЩ.

Америка гласува: Битката между Тръмп и Байдън навлиза в заключителната си фаза

В тази връзка, се препоръчва да се избягват местата, където има събирания на големи групи от хора или предварителна информация за възможни инциденти. При попадане в такава ситуация следва стриктно да се спазват указанията на местните власти и полицията.

 

Изборният ден започна

Изборният ден в САЩ започна. Общо 230 милиона американци имат право да изберат дали републиканецът Доналд Тръмп да остане в Белия дом или на негово място да дойде демократът Джо Байдън.

Часове преди началото на изборния ден над 93 милиона души вече са дали своя глас в предварителното гласуване. 61 милиона от тях са го направили по пощата. Това са 68% от всички гласували преди четири години.

Джо Байдън има преднина на национално ниво, но в няколко от колебаещите се щати разликата между двамата кандидати е минимална, отбелязва Нова телевизия.

„Не пишеха нищо за мен, а ето, че сега аз съм на вероятно четири от всеки пет първи страници. Един ден ще ми посветят една хубава първа страница. Може и да е утре. Трябва да спечелим голяма победа. Искаме голяма победа. Не просто победа, а голяма победа!”, заяви Доналд Тръмп.

„Милиони американци вече гласуваха, почти 100 милиона, и утре милиони още гласуват. Посланието ми е просто, силата да променим тази страна е във вашите ръце. Снощи Тръмп каза, че ще уволни д-р Фаучи. Е, имам по-добра идея. Нека уволним Тръмп и аз ще наема Фаучи!”, коментира Джо Байдън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама