Манолова предлага държавни служители да помагат на РЗИ

11:40, 03 ное 20 / Политика 25 1082 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Премиерът и Министерският съвет са напълно абдикирали от отговорността на държавата за живота и здравето на гражданите. Намирането на легло в болница, линейка, лекар, който да прегледа и лекува, дори на болнично заведение и на пари за PCR тест са оставени в ръцете на отделните граждани. Правителството е свирило команда „отстъпление“ и е оставило гражданите да се спасяват който както може. Абдикацията на премиера, Министерския съвет и Националния оперативен щаб от отговорностите им, е престъпно бездействие и груба политическа безотговорност. Това заяви лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в позиция за състоянието на здравната система в условията на втората вълна от COVID-19, съобщиха от пресцентъра на гражданската платформа. 

Коронавирустът в България: Мобилните екипи пред болниците ще правят бързи тестове за коронавирус

„Не е вярно, че няма достатъчно легла и болници. Имаме най-много болници в света на глава от населението. Имаме и медицински специалисти, но голямата част от тях не са ангажирани с лечението на пациенти с COVID-19, защото нямаме организация и управление на кризата“, изтъкна тя и подчерта, че премиерът Бойко Борисов и правителството не просто са безполезни, а са опасни за здравето ни.

Мая Манолова предлага и мерки, сред които: увеличаване на цената на клиничната пътека за COVID-19, докато се разкрият достатъчно отделения и клиники за прием на пациенти с усложнено протичане на коронавирус; отмяна на забраната за извършване на планови дейности в лечебните заведения; премахване на забраната лекари да работят на повече от едно място по договор с НЗОК; безплатни PCR тестове; кабинетът да командирова държавни служители в подкрепа на РЗИ; удвояване или утроявана на превозните средства в градския транспорт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама