COVID-19 по света: Великобритания с втора пълна блокада

08:05, 01 ное 20 25 2449 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

В Европа продължава затягането на мерките. Премиерът Борис Джонсън обяви втора пълна национална блокада на Великобритания заради големия брой заразени с коронавирус, съобщи телевизия Би Би Си, цитирана от БНТ. Блокадата ще продължи четири седмици. Джонсън заяви, че тези стъпки са необходими, за да се избегне "медицинско и морално бедствие".

От четвъртък затварят магазините, освен тези от първа необходимост, баровете и ресторантите. Хората могат да се срещат на открито с един човек извън домакинството. За разлика от ограниченията през пролетта, училищата, колежите и университетите ще останат отворени.

COVID-19 по света: Германия обяви цяла България за рисков регион от 1 ноември

Италия с нов антирекорд на заразени с коронавирус. Страната отчете 31 758 нови случая на коронавирус за последните 24 часа. 

Това е най-високият дневен показател за страната от началото на здравната криза. Предишният рекорд бе 31 084 случая и бе регистриран вчера. Починалите са 297 души спрямо 199 вчера, съобщи здравното министерство, цитирано от "Ройтерс".

Португалия обявява частична карантина. Правителството обяви, че от сряда (4 ноември) в страната се връщат някои от ограниченията, насочени към овладяване на коронавируса, предадоха "Ройтерс" и "Франс прес", цитирани от БГНЕС.

Гражданите са призовани да си стоят по домовете и да не излизат освен за работа, училище или пазаруване. На компаниите се препоръчва да преминат в дистанционен режим на работа.

Мерките ще обхванат 121 общини, включително регионите на Лисабон и Порто. В засегнатите райони живеят около 70% от близо 10-милионното население на страната.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама