Еврохолд получи разрешение от КЗК да придобие ЧЕЗ

18:45, 29 окт 20 25 2379 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд България АД да придобие контрол върху дъщерните дружества на ЧЕЗ Груп в България.

Разрешението за придобиване е чрез специално създадената Eastern European Electric Company B.V. (EEEС), 100% собственост на Еврохолд, съобщиха от дружеството. Придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп е част от стратегията на Еврохолд за навлизане на нови регулирани пазари в Югоизточна Европа и за създаване на водеща регионална ютилити компания.

Снимка: БГНЕС

Интеграцията на дружествата на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолд ще бъде подпомогната от енергиен борд от български и международни експерти с повече от 25 години опит в енергетиката и заемали ръководни позиции в големи енергийни предприятия в Източна Европа - Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков. Сегашният висш мениджмънт на ЧЕЗ България ще запази позициите си, за да се гарантира приемственост в управлението.

"Разглеждаме сделката за ЧЕЗ като стъпка към навлизането ни в енергийния бизнес и възможност за диверсификация на портфолиото ни. Еврохолд има солиден опит на регулирани пазари и в придобиването и интеграцията на нови дружества в различни сектори. През изминалите 20 години сме реализирали около 30 придобивания и сме натрупали значителна експертиза”, заяви Васил Стефанов, ръководител „Придобивания и Сливания” в Еврохолд България.

Съдът отмени забраната на Еврохолд да купи ЧЕЗ

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама