Икономическият министър защити Бюджет 2021

09:52, 29 окт 20 / Политика 25 969 Topnovini
снимка: CanStockPhotos

Бюджет 2021 е първият рационален, насочен към хората и икономиката бюджет. Така икономическият министър Лъчезар Борисов отговори на критиките на президента Румен Радев, че бюджетът за догодина е разоряващ.

Радев с остри критики към проектобюджета за догодина

Министърът отбеляза още, че намалената ДДС ставка за заведенията, въведена като антикризисна мярка, вече е дала положителни резултати.

"Бюджетът не е разоряващ", заяви министър Лъчезар Борисов пред bTV. „Бюджетът трябва да го гледаме и успоредно със средствата от ЕС. Има много средства за бизнеса“, подчерта министърът.

„Когато говорим за бюджет и социална и здравна сфера и за образователна, вярвайте ми, че инвестираме в бъдещето и в нашата икономика. В такава криза ако нямаме хора и човешкия капитал, ние няма да имаме икономика. Призовавам гражданите да спазват противоепидемичните мерки“, отбеляза Борисов.

Бюджет 2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда от интубиране, убедена е Манолова

За това дали ще затварят ресторанти и други заведения, министърът на икономиката коментира, че това трябва да бъдат решения на оперативните щабове по места, както и на щаба към министъра на здравеопазването. „При първото затваряне направихме доста сериозни неща – търговските вериги да бъдат отворени, осигурихме всички необходими неща за нашите лекари, доставихме и лекарства“, припомни Борисов.

"Разполагаме с голям пакет от мерки, които са хоризонтални. Доколкото знам от Асоциацията на заведенията с в контакт с министъра на труда и социалната политика и темата за тяхното подпомагане предстои да бъде дискутирана", обясни още министърът.

Коронавирусът в България: Икономическият министър се самоизолира

Постигнахме уникална финансова стабилност, на второ място сме в ЕС по този показател, член сме на ERM – 2. В тази сфера по приходната част и изсветляване на бизнеса, България е може би един от лидерите в ЕС. България остава лидер и по кредитен рейтинг, на Балканите нямаме конкуренция“, смята още министърът на икономиката.

Той се е самоизолирал в дома си и е под домашна карантина, въпреки че PCR тестът му е отрицателен. Вчера стана ясно, че има няколко служители в администрацията на Министерството,
които са с COVID-19 и сградите на ведомството са затворени за пълна дезинфекция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!