Протестът, ден 110: Стига пенсионерска мизерия

21:17, 26 окт 20 25 3649 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

110-и ден на антиправителствени протести. И тази вечер на площад "Независимост" граждани се събраха, за да призоват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и за предсрочни парламентарни избори.

Сред исканията на протестиращите са още въвеждането на електронно дистанционно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промяна в Конституцията.

На площада пред президентството се чуваха свирки и вувузели, а протестиращите призоваваха за оставки със скандирания "Борисов вън", "мафия вън" и "оставка".

Движението по бул. "Цар Освободител" за поредна вечер бе блокирано от камиона с озвучителна техника.

Снимка: БГНЕС

Днешният протест бе подкрепен от възрастни хора. Те издигнаха транспарант с надпис – “Стига пенсионерска мизерия“ и изразиха възмущение от отпуснатите им 50 лв. бонус, които не им помагат да се справят с чувството на обреченост.

СБЛЪСЪК: Предизборен ход ли е увеличаването на пенсиите и доходите?

"Един истински творец, който настоява за моралното си право да дава красота на света, независимо дали е скулптор, поет, режисьор, би трябвало да има усещане кое е това, което омърсява една институция или сграда. Бих казал, че би трябвало Вежди Рашидов да разсъждава по-малко за парите си в КТБ и да се замисли поне за миг дали сградите, за които говори не са омърсени от вътре, от неговите съпартийци, съуправляващи", каза Арман Бабикян от "Отровното трио".  

Ако беше министър, Рашидов би глобил протестиращите

Повод за думите на Бабикян бе интервюто на бившия министър на културата и настоящ председател на парламентарната комисия по култура, в което той каза, че хвърлящите яйца протестиращи трябва да бъдат глобявани.

Снимка: БГНЕС

"Това е крачката между всички искат и всички правят. Ние се опитахме да направим тази първа малка крачка. Не я претоварвам с някакви очаквания. Но между всички искат и всички правят трябва да има действия. Ние започнахме такива действия и се надявам много хора, защото това е на доброволен принцип, да се включат и да помагат в това. Никой няма свободни 12-15 хиляди души под мишница, за да може да ги пръсне из секциите. Нито един от нас няма средствата, за да плати на такива наблюдатели", каза Бабикян по повд днешната среща с формациите на Мая Манолова и Слави Трифонов. 

„Отровното трио“, Мая Манолова и Слави Трифонов обединяват сили за честни избори

По време на срещата бе предложено да бъде създадена обща мрежа от доброволци, които да следят целия изборен процес във всички секции.

По-късно протестиращите се отправиха на традиционното си шествие в посока "Орлов мост". 

По-рано днес недоволството си изразиха и майките от "Системата ни убива", които се събраха пред социалното министерство и замеряха сградата с яйца. Поводът за протеста са предлагани промени в Закона за личната помощ.

Снимка: БГНЕС

"Намялава часовете, унищожава закона. Сачева изкара хората като "ползватели". Какво ще ползваме? Услугите на Сачева? Предизвикваме министър Сачева и зам.министър Стоименова да излязат пред медиите и пред нас, майките, които сме се борили за всяка една дума и запетая в Закона за личната помощ и да повторят лъжите и манипулациите, които обявиха преди три дни. Откакто министър Сачева е на този пост освен да лъже друго не прави", заяви Вера Иванова във видео във Facebook. 

Вдигат с 200 лв. заплатите на личните асистенти

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 08:27, 26 окт 20

С Отровното трио останаха само шепа партийно организирани активисти. Нормалните хора отдавна се разграничиха от идиотските им изпълнения.

2 Асен 09:00, 27 окт 20

Пирамидата на Цветан Василев е много удобно плашило в разговорите с политически привкус!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама