Facebook стартира услугата си за запознанства в Европа

09:30, 24 окт 20 / Любопитно 25 1912 Юлиан  Тодоров
Снимка: Pixabay

Социалната мрежа "Фейсбук" обяви в сряда, че ще направи услугата си за запознанства достъпна в 32 европейски държави, след като пускането беше отложено по-рано тази година поради регулаторни проблеми.

Компанията отложи пускането на Facebook Dating в Европа през февруари, след като бяха изразени опасения от ирландския регулатор за защита на данните (DPC), основният регулатор в Европейския съюз за много от най-големите технологични компании в света, включително "Фейсбук".

DPC беше заявил, че му е съобщено за услугата само няколко дни преди нейното пускане, и че не е получил документация относно оценките на въздействието върху защитата на данните или процесите на вземане на решения, предприети от компанията, предаде „Дневник.

Facebook стартира нова услуга за онлайн търговия

Facebook Dating, което е част от мобилното приложение на "Фейсбук", беше пуснато в САЩ през септември миналата година. В момента се предлага и в 20 други страни.

В публикация в блог в сряда Кейт Орсет, продуктовият мениджър на Facebook Dating, заяви, че потребителите могат да изберат да създадат профил за запознанства и могат да го изтрият по всяко време, без да изтриват своите акаунти във "Фейсбук".

Първите имена и възрасти на потребителите в техните профили за запознанства ще бъдат взети от техните профили в социалната мрежа и не могат да бъдат редактирани в услугата за запознанства, каза Орсет и добави, че фамилните имена на потребителите няма да се показват и че те могат да избират дали да споделят други лични информация в техните профили.

Facebook дава 1 млрд. долара за жилища за бедни

Новата функция вече е сред водещите онлайн услуги за запознанства, заяви в края на януари основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!