Протестът, ден 108: Властта се замеря с вируси

21:30, 24 окт 20 25 3497 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

108-ми ден на антиправителствени протести. Тази вечер на площад "Независимост" недоволните отново ще призоваха за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и за предсрочни парламентарни избори.

Около 20:00 часа импровизираната трибуна, от която ежедневно се отправят посланията на протеста, блокира бул.„Цар Освободител“ в СофияОколо 21:00 часа демонстрантите се отправиха на традиционното си шествие до Орлов мост. Протестната акция премина спокойно.

"Нашите управляващите станаха толкова  комични и жалки, че започнаха да се замерят с това кой има вирус и кой не. Представяте ли си колко е нещастна една власт, когато се замеря с вируси?...След политическия капан, след два отрицателни теста на г-н Борисов му вдигнаха карантината бързичко, нали? Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля и друг, който да го снима и затова първите двама души на бегом напуснаха карантината", заяви от трибуната Арман БабикянПо думите му премиерът не смее да обяви нито една мярка срещу коронавируса и е оставил това на кметовете, за да не му пострада рейтинга.

"Отровното трио" с обиколка в страната

По-рано днес организаторите от "Отровното трио" започнаха обиколка в по-големите градове на страната за консолидиране на протестите по места. Първата им спирка беше Благоевград.

Скандирания "Оставка" огласиха площад "Георги Измирлиев" в Благоевград. Поредният протест до централата на ГЕРБ в града се проведе в присъствието на адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио", предаде БГНЕС.

„В Благоевград съм, за да науча от първа ръка къде, какво се случва, за да предприемем евентуално някакви съпротивителни и мирни действия. Всяко законно действие за сваляне на това корумпирано правителство е добре дошло“, каза Хаджигенов.

Утре обиколката на триото продължава в Перник и Дупница.

Вчера протестиращите макар и в намален състав направиха традиционното си шествие до "Орлов мост". Заедно с основния протест от сдружение "БОЕЦ" проведоха четвърто издание на "Гражданска Панорама" пред БНТ. Предаването бе в две части, в първата част темата е „Подкрепа на Евроком”, а втората - "Темите на деня", в която се коментира цензурата в медиите.

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама