Протестът, ден 107: Нашето дело е светло, тяхното е мрачно

22:47, 23 окт 20 25 3623 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

107-ми ден на антиправителствени протести. Демонстрацията тази вечер бе насрочена за 20:00 часа на площад "Независимост", където недоволните отново призоваха за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и за предсрочни парламентарни избори.

„Всички се крият зад колективната отговорност, която е колективна безотговорност. Нашето дело е светло, тяхното е мрачно, заявиха днес протестиращите, които макар и в намален състав направиха традиционното си шествие до "Орлов мост".

Заедно с основния протест от сдружение "БОЕЦ" проведоха четвърто издание на "Гражданска Панорама" пред БНТ. Предаването бе в две части, в първата част темата е „Подкрепа на Евроком”, а втората - "Темите на деня", в която се коментира цензурата в медиите.

Сред присъстващите бяха активистите Димитър Пецов и Иво Божков. Имаше представители и на протестиращите студенти.

Думата взе Димитър Пецов, журналист от Силистра, който каза, че преди дни е бил задържан с четири вида наркотици, въпреки че, той подчерта: „Никога през живота си не съм употребявал или разпространявал наркотици“.

Протестната „Гражданска панорама“ протече спокойно и без напрежение.  

Протестиращите изразиха своето недоволство и срещу „любимия кмет Фандъкова“ и намерението ѝ за промени в събирането на такса смет. На трибуната до фонтана на Президенството бяха коментирани надзетите пари от таксата през миналата година са около 20 милиона лева.

„Тези пари се преразпределят чрез саденето на теменужки. Садят се за да измрат след няколко месеца. Това се случва всяка година – нашите пари изчезват в зелени системи и всякакви други системи, казаха протестиращите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама