Столична община търси хора, които гледат на кризата като възможност

11:12, 23 окт 20 / София 25 2665 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Столичната община е мотивирана да намери смели идеи, които разглеждат кризата като възможност, които намират креативен отговор на съвременните предизвикателства и търсят устойчиви решения на трудностите, причинени от пандемията от COVID-19. Смели идеи, които обединяват граждани, организации, бизнеси, институции в справяне с последствията от кризисната ситуация. Решения, които развиват общности, разпознаващи и готови да противодействат на езика на омразата и умишленото разпространение на информация, която насажда омраза и разделя обществото, съобщиха от общината.

Фандъкова: Ще продължаваме да подкрепяме бизнеса в кризата

Развитието предполага не само създаване на стратегии за оцеляване, но и за преминаване на следващ, по-развит и модерен етап, който дава възможности за адаптиране към новата среда и новите потребности, намира нови подходи за справяне с проблемите и превръща трудностите в решения. Етап, който обединява общностите, събира ги за значими каузи и ги прави защитими от езика на омразата и фалшивата информация, водеща до напрежения между различни общности, между поколенията, между хората.

Програмата „Кризата като възможност“ финансира проектни идеи в две направления: Дигитално адаптиране и постигане на устойчивост на организации - безвъзмездна финансова подкрепа на проект в размер до 20 000 лв., и Развитие на общности - до 10 000 лв.

Общият бюджет на програмата „Кризата като възможност“ е 500 000 лева, който се разделя между двете направления и менторска програма в подкрепа на кандидатите. Програмата „Кризата като възможност“ ще предостави възможност на кандидатстващите организации да получат менторска подкрепа и насоки в процеса на разработване на проектното предложение, чрез организиране на общи и индивидуални онлайн консултации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама