ЦСКА София започна със загуба участието си в Лига Европа

22:20, 22 окт 20 / Спорт 25 2470 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

ЦСКА София започна със загуба участието си в груповата фаза на Лига Европа. На Националния стадион "Васил Левски" в столицата "червените" отстъпиха пред румънския шампион ЧФР Клуж с 0:2.

Всички голове в срещата паднаха след почивката, а техни автори станаха Марио Рондон и Чиприан Дяк от дузпа.

В първите минути на мача "червените" опитаха да осъществят домакински натиск. Още в третата минута Георги Йомов имаше много добра възможност да откри резултата, но ударът му по диагонал бе блокиран от вратаря на Клуж Кристиан Балградеан, пише БНР.

Гостите от Румъния се отърсиха от първоначалния натиск след 10-ата минута и започнаха да задържат топката в по-големи периоди, като организира и по-чести атаки към вратата на ЦСКА. В 18-ата минута Константин Паун-Александру стреля опасно от границата на наказателното поле, но Юрген Матей изби с глава в корнер.

Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото - с по-добра игра на Клуж и това даде резултат в 53-тата минута. След късо изпълнение на корнер последва центриране на Чиприан Дяк към тарана на гостите Марио Рондон, който надскочи без никакви проблеми един от най-ниските на терена - Жером Синклеър, и с глава нямаше никакви затруднения да матира Бусато за 1:0.

Вторият гол напълно успокои гостите и в последните 15 минути те приеха играта в собствената си половина. Въпреки това румънският шампион не позволи на домакините да създадат дори една голова възможност и резултатът от 0:2 логично остана непроменен.

В другия мач от група "А" италианският Рома победи с 2:1 като гост швейцарския Йънг Бойс. В следващия кръг ЦСКА-София гостува на Рома, докато ЧФР Клуж приема Йънг Бойс.

ЦСКА срещу "Рома", "Лудогорец" срещу "Тотнъм" в групите на Лига Европа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама