Според премиера ДПС трябва да почерпи за граничния пункт при Рудозем

14:26, 18 окт 20 / Политика 25 3207 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде изградена. Става дума за дългоочаквания ГКПП „Рудозем-Ксанти“. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Facebook. Днес той посети мястото, за да провери как върви изграждането на пункта.

През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали”, посочи премиерът.

Борисов се похвали, че помага и на фермерите

Борисов заяви още, че от ДПС също трябвало да почерпят за съпътстващия граничния пункт път, защото всички щели да го ползват. „ДПС са тук... Също трябва да черпят за този път. В парламента така ни нападат, но ще го ползват всички”, каза той.

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект „Подобряване на трансграничната достъпност“. В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв.

Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма”, посочи Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама