Разбиха нарколаборатория с невиждани размери

13:30, 18 окт 20 25 4743 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Разбиха нарколаборатория при акция в Горна Оряховица. Тя се намира в цех за пилешки разфасофки. Задържани са двама души, съобщи Нова телевизия.

По думи на разследващи нарколабораторията е „невиждана по размерите си до момента“.  Сградата на бившата фабрика е била собственост на „Булгарплод”. След това е закупена от белгийски гражданин. В последните десет години помещенията в нея се отдават под наем. 

Обвиниха четирима, разпространявали наркотици около училища в София

Акцията е проведена около 20.00 ч снощи на място в нелегалните цехове, като арестуваните са били "в процес на обгрижване на растенията". Eдиният от задържаните е от София - 32-годишен, а другият е от Арбанаси - 30-годишен, съобщиха на брифинг пред журналисти от ОД на МВР - Велико Търново. Двамата са с мярка за арест 24 часа, като предстои да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми, съобщи БНТ.

В помещенията на бившата птицекладница в Горна Оряховица се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана. Там са открити около 14 кг суха растителна маса. Още две помещения са били приспособени за целия цикъл за отглеждане на растенията, включващ капково напояване, климатици, влагоабсорбатори. Всичко това е работело в момента на задържането.

Спецакция в София: 21 души са задържани за рекет, имотни измами и наркотици

Нарколабораторията е действала от около 5-6 месеца. Това е четвъртата разбита наркооранжериия само от началото на седмицата на територията на Област Велико Търново. Останалите три са в Павликени, Бяла черква и село Осина. Разследването продължава.

Главният прокурор Иван Гешев коментира случая в Twitter, като го определи като "голям успех за прокуратурата и МВР", които работят в полза на всеки български родител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама