Спецакция в София: 21 души са задържани за рекет, имотни измами и наркотици

17:22, 05 окт 20 25 2932 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

21 души са арестувани при спецакция в София. Разбита е банда за рекет, имотни измами и разпространение на дрога, съобщи bTV.

Антимафиотите и спецпрокуратура атакуваха адреси в четири квартала рано сутринта. Входовете и изходите към тях бяха блокирани.

Над 6 часа продължиха обиските в хотел във „Враждебна“. Той е бил нещо като офис на бандата. Именно този хотел разобличава и дейността на престъпната група. Сигнал подава Иван Борисов. Казва, че имотът бил негов. Не успял да обслужва кредита си и се намесил частен съдебен изпълнител. Твърди, че отнемането на имота му не е напълно законно, а новите собственици, които той познава, превърнали дома му в хотел за разврат.   

„Тук има проститутки, това е основната дейност на този хотел, наркоразпространение и отнемане на имоти, бият хората от квартала, познавам ги от малки“, каза Иван Борисов.

Основните играчи и двигатели на бандата били Трайчо и Мето. "Те са опасни, имат над 200 души дилъри на наркотици, повечето от които са наркомани и правят каквото им кажат", допълва Иван Борисов.

В хотела са арест арестувани трима души, стана ясно от появилият се на място адвокат. По думите му неговите клиенти се занимават с бизнес.

Следобед главният прокурор Иван Гешев посети столичния квартал „Левски“, за да провери как вървят действията по разследването. На място Обвинител номер едно е разговарял с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на ГДБОП Любомир Янев и е поздравил служителите на МВР, участвали в извършените претърсвания и арести, съобщават от държавното обвинение.

В следващите дни Специализираната прокуратура и ГДБОП ще дадат подробности за операцията и затова на кои лица ще бъдат повдигнати обвинения, информират от държавното обвинение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама