Нов директор поема "Медицински надзор" след откритите множество нарушения в агенцията

16:28, 16 окт 20 / Общество 25 1634 Шрифт:

Здравният министър проф. Костадин Ангелов назначи д-р Георги Деянов на поста директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Решението му е продиктувано от дългогодишната професионална дейност на Деянов в областта на донорството и трансплантацията, както и от професионалния му опит като инспектор в „Медицински одит“, съобщиха от здравното министерство.

До назначаването се стигна след като в началото на септември министърът на здравеопазването освободи от поста Росен Иванов с мотив, че са били открити множество нарушения. Като причина за решението на министъра се посочва извършена от дирекция "Вътрешен одит" проверка, която констатирала "редица нарушения и препоръчва смяна на ръководството на изпълнителната агенция". 

Новият директор Георги Деянов е завършил Медицинската академия в София. Има придобита специалност по УНГ болести. През 2010 г. завършва здравен мениджмънт в МУ – София.

Снимка: БГНЕС

От 1989 г. до 1991 г. е работил в общинската болница в Елена. В периода от 1991 г. до 1993 г. е лекар в Студентска поликлиника – София. От 1993 г. до 2001 г. е лекар в болница „Царица Йоанна“ – София.

От 2001 г. д-р Деянов е началник на отдел „Донорство“ в Националния център за управление на трансплантацията, който впоследствие става Изпълнителна агенция по трансплантация. В продължение на шест години – от 2004 г. до 2010 г. ръководи дирекцията, отговаряща за координирането на процесите по донорство и трансплантация в ИАТ.

До 2013 г. е управител на „Медицински център – НКБ“. До 2015 г. е заемал длъжността главен инспектор в Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Работил е близо три години в Център „Фонд за лечение на деца“, като около половин година е оглавявал Фонда. Последно д-р Деянов е ръководил екип в НСЦРЛП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама