Мъжът, хвърлил банкноти по Гешев: Никой не му задава важните за България въпроси

08:24, 15 окт 20 25 2171 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Много бих се радвал, ако Иван Гешев позволява на журналистите да зададат въпросите, които искат да му зададат. Няма как да разчитаме на парламентарната опозиция, още по-малко на управляващите, че на изслушването ще зададат адекватни въпроси. Няма как да разчитаме, че някой ще ни свърши работата и затова просто влязохме и си я направихме сами, заяви пред bTV активистът от „Да, България“ Константин Ангелов. Вчера, по време на изслушването на главния прокурор, Ангелов хвърли по него бутафорни банкноти с лика на министър-председателя и незабавно беше изведен от залата.

Замериха главния прокурор с банкноти от 500 евро в парламента

Младежът разказа, че акцията е планирана отдавна. „От три месеца чакаме да разговаряме с Иван Гешев, който упорито отказва да отговори на важните въпроси за България, като например защо прокуратурата не разследва случая „Осемте джуджета“, който е изключително показателен за начина, по който функционира правосъдната ни система. Защо прокуратурата не разследва
чекмеджетата на Борисов. Банкнотите, които хвърлих, бяха препратка точно към това“, коментира Ангелов.

След случката мъжът е изведен от НСО. По думите му пресаташето на държавното обвинение отправил заплашителен жест към него.

Ангелов влязъл в сградата на Народното събрание с журналистическа акредитация, издадена от администрацията на парламента. По думите му това бил най-добрият начин да се стигне до главния прокурор, за да му бъдат зададени въпросите.

„Той предпочита не да се разхожда из центъра на София, а да се крие и да прави показни пиар акции по села и паланки, където няма кой да му противоречи“, добави мъжът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама