Български книги отиват на най-голямото литературно изложение в света

11:00, 14 окт 20 / Култура 25 3077 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Заглавия от българската литература ще бъдат представени на Франкфуртския панаир на книгата - най-голямото книжно изложение в света. Тази година литературното събитие ще се проведе в дигитален формат, което позволява на повече участници да се включат. Изложението ще се проведе от 14 до 18 октомври.

Хиляди книгоиздатели, търговци и литературни агенти от 85 държави ще участват на 72-рото издание Frankfurter Buchmesse. Българските книги ще бъдат промотирани  пред изложители от Европа, Китай, Тайван, Аржентина, Колумбия, Казахстан, Украйна, САЩ, Канада.

"България ще участва в дигиталната платформа на Панаира на книгата във Франкфурт, представяйки заглавия от българската литература с цел тя да бъде популяризирана на Запад и възползвайки се от възможността за продажба на права на международния пазар", се казва в прессъобщението на Асоциация "Българска книга", но без да се уточнява кои автори, книги и издателства ще бъдат представени.

Програмата на 72-рия Frankfurter Buchmesse предлага и 70 часа професионална програма с онлайн събития, конференции, събеседвания със световно значими гости, а дигиталният BOOKFEST Digital включва 28 часа, пълни с истории, дискусии и разговори с многобройни международни гости.

Участието на България в международния книжен форум е организирано от Асоциация „Българска книга” и финансирано от Министерство на културата на Република България.  

Ръкописът на "Време разделно" ще бъде изложен в националната библиотека

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама