Facebook забранява отричането на Холокоста

18:30, 13 окт 20 / Любопитно 25 3392 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Социалната мрежа Facebook забрани публикации, които отричат или изкривяват Холокоста. Новата политика беше обявена от основателя на компанията Марк Зукърбърг.

Facebook ще насочва потребителите, търсещи информация за геноцида, към реномирани източници. Така Зукърбърг отговори на исканията на оцелелите от Холокоста, които призоваха основателя на социалната мрежа да предприеме действия за премахване на съобщения, групи и страници, отричащи геноцида на евреите. Те настояваха тези послания да бъдат етикетирани като подбуждане към омраза. Кампанията беше организирана от Нюйоркската конференция по еврейски материални претенции срещу Германия (Конференция за искове), съобщиха от „Мигнюз“, цитирани от БГНЕС.

Американският еврейски комитет приветства решението на Facebook да забрани публикуването. „Това е значителна победа в борбата срещу отричането на Холокоста, което не е от явен антисемитизъм“, каза изпълнителният директор на комисията Дейвид Харис.

Израелският опозиционен лидер Яир Лапид също приветства този ход, подчертавайки, че „отричането на Холокоста е израз на най-ниското ниво на антисемитизъм, което трябва да бъде изкоренено от света и интернет“.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама