Протестът - ден 96: Подкрепа за полицаите

21:19, 12 окт 20 25 3164 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

В 96-я ден антиправителствени протести. Демонстрантите настояват за оставката на правителството и на главния прокурор, въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Протестът тази вечер бе обявен за 19.00 часа, а хора започнаха да се събират по-късно от обявения час. Движението по бул. "Цар Освободител" беше блокирано, а това по бул. "Дондуков" бе оставено свободно за движение.

На площад "Независимост" се чуваха свирки и вувузели, развяваха се знамена, а протестиращите скандираха "оставка", "мафия вън", "Борисов вън" и "Гешев е позор".

Полицейският синдикат обяви протестна готовност

След като по-рано днес от Синдикалната федерация на служителите в МВР обявиха, че са готови на "ефективни протестни действия", "Отровното трио" обяви, че ще подкрепи протеста на полицаите. Причината за недоволството е, че МВР не е сред държавните институции, в които заплатите са увеличени с 30% от 1 август.

"Имаме обща цел и тя е оставка", обърна се от трибуната към полицаите адвокат Николай Хаджигенов.

Юристът подчерта, че протестиращите се солидаризират и с недоволството, изразено от служителите на МВР, поискали по-достойно заплащане на труда им.

 

Снимки: БГНЕС

„Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България! Няма да спрем! Заедно сме по-силни и само заедно ще успеем“, написаха в социалните мрежи организаторите от "Отровното трио".

По-късно протестиращите се отправиха на традиционното си шествие в посока "Орлов мост".

Днес на протест излязоха и българи в германския град Хамбург.

Протестът - ден 95

Снощните протести преминаха спокойно, без да се стига до сблъсъци и напрежение. От „Отровното трио“ не пропуснаха да напомнят, че следващата дата за Велико народно въстание, което е пето поред и последно, е 16 октомври от 17:00 часа. От импровизираната трибуна адвокат Хаджигенов заяви, че протестите са погребали диктатурата на Борисов още преди месеци и бе категоричен, че протестите няма да спрат, дори и хората на площада да намалеят заради студеното време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама