Протестът - ден 95

21:10, 11 окт 20 25 3133 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

95-и ден антиправителствени протести. Демонстрантите настояват за оставката на правителството и на главния прокурор, въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Макар че протестът тази вечер бе обявен за 19.00 часа, хора започнаха да се събират час по-рано. Движението по бул. "Цар Освободител" беше блокирано, а това по бул. "Дондуков" бе оставено свободно за движение.

На площад "Независимост" се чуваха свирки и вувузели, развяваха се знамена, а протестиращите скандираха "оставка", "мафия вън", "Борисов вън" и "Гешев е позор".

От трибуната пред президентството Николай Хаджигенов от "Отровното трио" заяви: "Борисов умря, погребахме диктатурата му още преди месеци”. Хаджигенов подчерта, че съучастниците на премиера в правителството вече му се подиграват – проверяват го дали може да чете и не му дават оригиналното съобщение от Moody's. В оригиналния текст всяка трета дума е „корупция, Борисов, корупция, Борисов”, коментира адвокатът.

Борисов и Ананиев обсъдиха кредитния рейтинг на пънче в Родопите

Гласът на народа е по-силен от всичко”, отбеляза от своя страна Арман Бабикян и отчете, че за трите месеца на протести беше сменен половината Министерски съвет, раздадоха се милиарди левове на посоки, а всички световни медии обърнаха поглед към страната ни.

По-късно протестиращите се отправиха на традиционното си шествие в посока "Орлов мост".

От "Отровното трио" отново призоваха за присъствие на петото Велико народно въстание на 16 октомври.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама