Цветанов вижда партията си като незаобиколим фактор в следващия парламент

15:19, 12 окт 20 / Политика 25 3019 Цветилена Симеонова
Снимка: "Републиканци за България"

Цветан Цветанов внесе в Софийския градски съд документите за регистрация на новата си партия „Републиканци за България“. Бяха внесени 17 класьора с 5717 заявления за членство. В Инициативния комитет на партията участват 89 граждани, а в Учредителното събрание – 1123.

Цветанов заяви, че след учредяването на партията са се появили много българи, които са поискали да се присъединят към нея. Към момента „Републиканци за България“ има над 75% покритие в страната. „Убеден съм, че със секторните политики, които ще предложим на българските избиратели, ще можем да станем много по-приемлива партия, която ще се стреми да има нормалност, да се издигне авторитетът на българските институции и институционалното взаимодействие да бъде водещо при външнополитическия път на страната ни“, посочи той.


Снимка: „Републиканци за България“

„Републиканци за България“ се стреми към влизане в парламента с голяма парламентарна група. Целта на партията е да има много повече от 4% на предстоящия парламентарен вот, за да може да участва в управлението и да изпълни всичките си цели и приоритети.

На изборите партията на Цветанов ще се яви самостоятелно. Чак след това ще започнат преговорите с други политически формации. „Бихме разговаряли на принципна основа с всички. Най-неприемливи за разговор са ДПС, БСП и ГЕРБ с профила си през последните 12 месеца“, обясни Цветанов. Сред приоритетите на „Републиканци за България“ ще бъдат съдебната реформа, образованието, културата, малкият и среден бизнес, електронното управление и сигурността.


Снимка: „Републиканци за България“

Според Цветан Цветанов за да бъдат честни, изборите трябва да се организират с много повече наблюдатели. Той заподозря, че се готви опорочаване на изборните резултати, на което може да се противодейства с висока изборна активност.

След изборите той вижда партията си на водещо място и като „незаобиколим фактор и гарант за евроатлантическия път“. „Искам да говорим и за промяна в законодателството на медиите. Смятам, че трябва да има истински плурализъм и обективна журналистика. Убеден съм, че ще можем да отстояваме тези принципи“, категоричен е той.


Снимка: Юлиан Тодоров

Цветанов коментира, че свалянето на водещия на предаването „Вяра и общество“ Горан Благоев от ефир, след като стана ясно, че той е член на „Републиканци за България“, е демонстрация на сила.

„Той е човек, който през всичките години се е стремял БНТ да има авторитет с предаването „Вяра и общество“. И това предаване вече да не бъде с водещ Горан Благоев означава, че може би някой по някакъв начин сигурно се притеснява от подобни авторитети да застават зад политическа платформа“, смята Цветанов.

БНТ свали Горан Благоев от екран

2 коментара
SergeyFralo 04:38, 13 окт 20

Регистрация

SergeyFralo 08:29, 13 окт 20

Регистрация

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!