БНТ свали Горан Благоев от екран

18:03, 05 окт 20 25 3332 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес известният журналист Горан Благоев е бил информиран от ръководството на БНТ, че неговото предаване „Вяра и общество“ е свалено от екран и той няма да бъде водещ, съобщи БГНЕС. Благоев също така няма да бъде водещ и на известното публицистично предаване на БНТ "История БГ" - за това тихомълком е бил „уведомен“ още в началото на септември.

В началото на лятото неговото предаване „Вяра и общество“ беше свалено за пръв път от малкия екран, което предизвика сериозна обществена реакция в подкрепа на Благоев. Малко по-късно той беше върнат на работа. Горан Благоев се включи в политическия проект на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. В края на септември БНТ се раздели и с още един член на партията на Цветанов – Виктор Серафимов.

Горан Благоев също така участва в протестите, организирани от „Отровното трио“, които продължават почти 90 дни и искат оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и провеждането на честни парламентарни избори. Той е единственият щатен служител на медията, чието име е на челно място под подписката с която над 1300 интелектуалци и общественици поискаха оставката на Кошлуков още през юли тази година.

Ръководството на БНТ не уволнява Благоев, а го оставя изпълнителен продуцент на извънредните предавания, свързани с национални и църковни чествания, което е явен знак, че се цели неговото отстраняване от национален ефир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама