Големите кавички

16:00, 08 окт 20 / Големите кавички 25 2634 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Метро, яхния, меродия и една прекрасна госпожа – големите кавички на месец септември

Висшия съдебен съвет отказа да разгледа като допълнителна точка в дневния ред писмото на Съюза на съдиите в България, с което най-голямата съсловна организация за пореден път настоя кадровият орган да анализира поведението на главния прокурор и да започне процедура по предсрочното му отстраняване. 

Главният прокурор прави системни опити да похити правото, като го извади от съдебната зала – редуцирано представяне на записи, изявление за липса на правосъдие повече от пет години, нарушаване на презумпцията за невиновност. Очаквах главният прокурор да събере смелост и да обясни  от какво са продиктувани неговите действия на евтин популизъм. ВСС е длъжен да даде своята оценка. Представата за България е като най-корумпирана и най-бедна, няма разследване срещу корумпирани лица и главният прокурор да напуска заседанието е проява на арогантност и демонстрация как има институции, които са безотговорни, безотчетни и са център на власт, чадър за приятели и бухалка за враговете. Надявам се, че бюрото за защита на свидетелите няма да посети ВКС и моя дом, каквато практика главният прокурор си позволява срещу всеки, който си позволява да го критикува. НАП върши добре своята работа“. Думи на председателят на ВКС Лозан Панов, след като главният прокурор Иван Гешев напусна днешното заседание.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама