Евродепутатите ще гласуват поправки в проекторезолюцията за България

08:37, 07 окт 20 / Политика 25 2249 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Очаква се тази вечер евродепутатите да гласуват внесените общо 49 поправки в проекторезолюцията за върховенството на закона в България и продължаващите близо 3 месеца протести, предаде БНР. Повечето от поправките целят да смекчат критичните пасажи срещу премиера и правителството.

Дебатът в ЕП: Парите на ЕС в България са "черният хайвер на лакоми олигарси"

Корекциите в тази насока са внесени от евродепутатката от Европейската народна партия Роберта Мецола и колегата и от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

Мецола настоява в документа да бъдат добавени случаите с президентските съветници, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления. Тя иска да фигурира и текст, в който се твърди, че известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира продължаващите протести, като явно визира укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

Дебатът в ЕП за България – нищо не сте пропуснали, ако не сте го гледали

Ангел Джамбазки е внесъл 9 поправки, в които настоява да паднат текстовете, с които се изразява съжаление за отхвърлянето от страна на България на Истанбулската конвенция, както и съпътстващата я дезинформация, а също така и за речта на омразата срещу малцинствата, която използват много депутати, а имунитетът ги пази от наказателно преследване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама