Свалят ли предаването „Вяра и общество“ от БНТ?

15:50, 16 юни 20 25 2481 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Журналистът и водещ Горан Благоев заяви във Facebook, че предаването "Вяра и общество" ще бъде свалено от ефира на БНТ

Току що-разбрах, че без никакво предупреждение програмният директор на БНТ-1 Ивайло Огнянов е свалил от програмната схема на националната телевизия летните повторения на "Вяра и общество", посочи той и допълни: "Досега, години наред, поради нужда от икономии БНТ излъчваше на запис сборни издания на предаването. Така беше планирано и през тази година".

"Прави впечатление, че от лятната схема на БНТ в съботно-неделната програма единственото свалено предаване е именно "Вяра и общество". Имам основание да смятам, че това е началото на неговият край и от есента то едва ли ще бъде върнато в ефира на БНТ", заяви водещият. 


Снимка: Facebook / Вяра и общество

"Недоумявам как е възможно да се постъпва по този непрофесионален, некоректен и подъл начин с предаване, което има своята 15 годишна история и дори бе давано за пример от Емил Кошлуков при първото му кандидатиране за поста генерален директор на БНТ", коментира Благоев. 

Пред "Клуб Z" обаче Емил Кошлуков отрече. "Предаването не е свалено, нито ще се сваля, докато аз съм директор", категоричен бе той и допълни, че дори обмисля да разшири тематиката. Кошлуков обаче подчерта, че с Благоев ще се проведат разговори, в т.ч. за нарушение на член от трудовия му договор, както и на етичния кодекс на медията. 

По думите на генералния директор Благоев е използвал не личния си профил, а този на предаването, за да отправи невярно твърдение. Отделно, отдавна имало критики към работата му, като по договор водещите на предавания нямат право да влизат в ролята на коментатори, което Благоев правел. В телевизията пък пристигали множество писма от възмутени граждани, на които сега водещият трябвало да дава обяснения. В основата си те били свързани с канените гости, дискусиите и поведението на водещия. 

Темата коментира и Цветан Цветанов, който разкритикува решението на телевизията. „Правят го тихо и задкулисно. Така БНТ в днешните дни на бездуховност, религиозна непросветеност и ценностни дефицити официално ще работи за това българската общественост и широката телевизионна аудитория на предаването да загубят така важните опори за своите нравствени устои, вяра и морал. Защото "Вяра и общество" е предаване институция в телевизионния ефир на националната ни телевизия“, пише Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама