Децата с постоянен адрес в София над 3 години с предимство за ясла и градина

14:54, 05 окт 20 / София 25 2413 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Предимство при кандидатстване в детските заведения ще ползват деца, чиито родители дългогодишно живеят в София. Новият критерий се въвежда с проект наредба за прием на деца в общинските ясли, градини и в подготвителните групи в столицата. Не се счита за промяна на постоянния или настоящия адрес, ако промяната на адреса е на територията на Столичната община, съобщи "Дневник".

Фандъкова ще строи нови детски градини в двора на сегашните

Предимство получават децата, ако един от родителите или настойниците им има постоянен адрес в София над 3 години - това носи 4 точки за класирането. Ако адресът е от последните от 1 до 3 г., точките ще са 3, а ако е само от година - 2.

Настоящ адрес над 3 г. в столицата ще дава 3 т., през последните от 1 до 3 г. - 2 т., а в последната 1 г. - 1 т. Същите са и точките, които ще носят съответно постоянен и настоящ адрес на детето, когато то кандидатства за втора, трета и подготвителна група.

Предложението е новите критерии да влязат в сила от март 2021 година. Докладът, внесен от зам.-кметовете Тодор Чобанов и Дончо Барбалов и председателят на комисията по култура и образование в Столичния общински съвет Малина Едрева, е публикуван за обществено обсъждане до 17 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама