Вигенин се срамувал да се качи на трибуната в парламента, стигнали неописуемо дъно

18:22, 30 сеп 20 / Политика 25 3252 Шрифт:
Автор:

Мен ме е срам да се кача на трибуната в парламента, защото там седят хора, които не са достойни да го ръководят, включително и човек, осъден на втора инстанция. Това заяви пред bTV зам.-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин.

Той визира лидера на Воля Веселин Марешки, който беше осъден на 4 години затвор за рекет и изнудване. "Докато председателят на парламента не предприема никакви мерки и счита  за нормално този човек да стои до нея на трибуната, мен няма да ме видите там", категоричен е Вигенин.

"Ние призовахме за временното му оттегляне, докато не излезе решение и на последна инстанция. Това е важно за достойнството на българския парламент.  Дъното, до което стигнахме в този състав на народното събрание, наистина е неописуемо. Надявам се краят му да дойде по-скоро и да имаме един следващ парламент, в който подобни неща няма да се случват", допълни депутатът.

Вигенин коментира и отцепилите се шестима народни представители от БСП. По думите му няма никакво драматизиране, а партията ще се промени и ще работи още по-добре.

"В момента левицата е по-консолидирана, съжаляваме за тръгналите си, но ще преодолеем и това", каза Вигенин. За него обаче напускането няма никакво логично обяснение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама