Изхвърлените от ръководството на БСП депутати напускат групата, стават независими

16:10, 29 сеп 20 / Политика 25 2955 Шрифт:

Шестима народни представители от БСП напускат парламентарната група на социалистите, но ще продължат да бъдат независими депутати. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Георги Андреев, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Лало Кирилов.

Те обявиха решението си на брифинг в парламента. На него стана ясно още, че ще прекратят и членството си в БСП. Единствено в партията остава Валери Жаблянов. Напускането им съвпада с решенията на 50-ия конгрес на партията, на който делегатите ги оставиха извън ръководството.

Проверката на Topnovini.bg показва, че някои от тях са трети мандат депутати, което според новия Устав на БСП означава, че нямат право да бъдат избирани за четвърти път.

"Телевизита на БСП работи пропагандно за изграждането на образ на Корнелия Нинова. Нито един от тук присъстващите не е поканен нито веднъж, нито е излъчено негово изявление дори от парламентарната зала. Това е ефир на партийна телевизия, насочен да громи опонентите на председателя на БСП. Това се оказа, че има висока ефективност", заяви Красимир Янков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.