Караянчева обидена на медии, изопачили думите ѝ

11:08, 30 сеп 20 / Политика 25 4430 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че е обидена на медии, че са изопачили нейни думи, изречени на партийна среща. Тя визира конкретно предаването „120 минути“ по bTV, което в неделя излъчи видео с изказвания на бивши председатели на Народното събрание, сред които Петко Каравелов, Петко Славейков, Стефан Стамболов, Захари Стоянов и др. Накрая бяха сложени и думите на Караянчева, изречени на среща с партийния актив в Лом: „Отиват, протестират срещу лошия Бойко и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша, бе. Това е положението“.

Тя призова да се разграничава начинът на говорене – когато се говори институционално и когато се говори на партийни срещи. „Това беше една партийна среща, на която аз се явих като член на Изпълнителната комисия. Вижте другите партии как говорят по своите партийни срещи и тогава ще разберете начина на говорене на всички народни представители и партийни лидери и участници в управлението на партиите“, защити се Караянчева.

Много ме заболя, защото в едно предаване беше изрязана тази моя реплика, която казах като член на Изпълнителната комисия, участвайки на политическо събрание, в съботен ден - неработен ден. И тази реплика беше поставена до изказвания на други председатели на Народното събрание, които говорят институционално. Мисля, че не беше коректно по този начин да бъде представено моето говорене, защото аз имам много институционални изказвания, изказвания в ЕП. Мисля, че беше коректно да бъде взет абзац от тези мои изказвания. Политическите изказвания можеха да бъдат наредени до други политически изказвания на предни председатели“, каза още тя.

Караянчева подчерта, че никога не си е позволявала да се меси в работата на медиите и никога няма да го направи. „Но чисто човешки като жена, като политик беше много обидно“, заяви тя.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 16:11, 30 сеп 20

Тази "дама" трябва да спре да говори. Спешно! След това да се махне от публичното пространство. За дълго!

2 Гешева 19:39, 30 сеп 20

А пък на ББ не е обидена "като жена"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама