Местан: Вместо да разгради Сараите, Борисов стана част от тях

14:53, 29 сеп 20 / Политика 25 1857 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Зависимостта между ГЕРБ и ДПС е ноторен факт. Заради тази зависимост на Бойко Борисов напоследък забелязваме ускорена ерозия в доверие на премиера. Вместо да разгради Сараите, Борисов стана част от Сараите и това е най-голямата му грешка“, каза пред БНР Лютви Местан, лидер на ДОСТ.

Той насочи вниманието към процента публичен ресурс, изразходен по линия на обществените поръчки, който е минал през фирми на Сараите.

Местан: Акцията на ДПС край „Росенец“ ни предупреди: „Доган е Недосегаем“

„Вероятно за 10 години управление Борисов е предоставил възможност на фирми на ДПС да оперират със стотици милиони левове публичен ресурс. Друг политически жест от премиера Борисов – след основаването на ДОСТ и по време на втория му мандат, той разпределяше обществен излишък. На няколко пъти предостави на ДПС-общините сериозни суми от порядъка на 17 млн. лева веднъж, друг път - 20 млн. лева. Не казвам, че това е незаконно. В Кърджали има седем общини, шест от които тогава се управляваха от кметове от ДПС, а Джебел се управляваше от кмет на ДОСТ. От седемте общини Борисов пренебрегна единствено Джебел. Това е груб дебелашки и несправедлив политически жест от страна на Борисов към Сараите“, заяви Местан.

Сараите се оказват незаобиколим фактор заради монопола върху цял един етнос, предоставен на Доган още при зародиша на ДПС. Първият радикален опит за разбиването на този монопол беше направен от ДОСТ. Борисов има панически страх от етнически конфликт и така оправдава политическите си жестове към Доган и Сараите“, допълни той.

Местан е категоричен, че „всичко в ДПС се ръководи от бащицата Доган“.

„Кои ще се наредят до него не е най-важният въпрос. В бизнес крилото на ДПС с най-силно влияние е Делян Пеевски, но той не е единственият. Там има и други играчи – тези, които монополизираха всички обществени поръчки в област Кърджали, фирма „Волф“, която спечели чистотата на града. Има хиляди примери, стига да има реално желание разследващата журналистика да види очевадните истини“, обясни лидерът на ДОСТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама