„Бог е над Мутафчийски“: 2 млн. българи подкрепили Сидеров за ходенето на църква на Великден

10:40, 28 сеп 20 25 2083 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Над 2 млн. българи са подкрепили лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който беше задържан заради свой призив в телевизионния ефир да се ходи на църква на Великден. Това съобщи самият той на брифинг, след като отново бе призован на разпит в столичното 3-то РПУ.

Припомняме, че към момента Сидеров има повдигнати три обвинения. Първото е за подбудителство към престъпление за това, че въпреки пика на пандемията от коронавирус през април, той призова хората да ходят на църква и да покажат, че „Бог е над Мутафчийски“.

Отмениха гаранцията на Волен Сидеров от 50 000 лв.

Второто дело отново е заради негов коментар по телевизия „Алфа“. В него той заявява, че прокурорът, повдигнал му обвинения през 2006 г., е починал от рак. А след това и негов колега, наблюдавал друго дело срещу него. "Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете" и "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде", заяви тогава Сидеров.

Третото обвинение е за опит да попречи да му бъде връчена призовка. Верен на себе си, Сидеров сътвори скандал в столичната полиция, където беше призован за повдигане на обвинение. Тогава той се явил, но е отказал да предостави документ за самоличност, а след това демонстративно си е тръгнал. Наложило се е да бъде върнат обратно принудително, като дори беше обявен за национално издирване.

Заради всичко това той беше задържан за 24 часа на 15 април. Самият Сидеров твърди, че обвиненията са несъстоятелни. До момента лидерът на „Атака“ е осъждан за четири хулигански прояви.

Полицейски шеф осъди Волен Сидеров

Има нарушение на Конституцията, която казва много ясно, че никой не може да бъде преследван и задържан за неговото изразено мнение. Оттогава изминаха четири месеца и аз очаквах на първо място мнението на Светия Синод, тъй като става дума за най-големия християнски празник. Очаквах и позициите на първите във властта – председателя на Народното събрание, премиера, президента, председателя на ВСС. До момента нямам такава позиция. Затова пък получих подкрепата и съпричастността на над 2 млн. българи във Facebook. Бог да ги благослови, защото това са хора, които доказват, че българинът днес е буден и че той реагира на всяка неправда“, каза на брифинга днес Сидеров, който в края на юни призова за включване на ценностите на православното християнство в политиката.

Прокуратурата погна и Волен Сидеров заради призив срещу противоепидемичните мерки

Всички искаме върховенство на закона, но не е ли най-върховен божият закон, който казва "не прави на другите това, което не искаш да правят на теб"? Казвам го на хората във властта - и на правителството, и на магистратите в съдебната система, и на депутатите в парламента. Аз напуснах българския парламент преди една година заради несъгласие с политиките и законите, които се приемат там. Защото те не са в интерес на народа, а на лобистки кръгове. Но на това му се вижда краят и това е добрата новина. Добрата новина е, че все повече българи вече узряха, готови са да се преборят за държава, в която властта няма да се опира на репресии, а на отговорност“, подчерта Сидеров.

Според него „някои от здравните власти ще отговарят за това, което са писали в законите“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама