Протестът, ден 79: Поискаха оставката на Йорданка Фандъкова

22:14, 25 сеп 20 25 5016 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

79-и ден на антиправителствен протест с искане за оставките на кабинета и на главния прокурор. Протестиращите отново се събраха до фонтана пред Президентството.

Протестиращите допълниха списъка с исканите оставки на властимащите с името на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Според тях градоначалникът нарушава българското и европейското законодателство, принуждавайки протестиращите да заявяват предварително своите демонстрации.

"Протестът продължава до постигане на целите си. Явно някой е останал неуведомен за това, че стотици хиляди граждани протестираме и срещу кмета на София. Затова сега ще отидем и до Столична община, за да я уведомим лично", заяви адв. Николай Хаджигенов. 

Снимка: БГНЕС

Шествието на множеството тази вечер приключи пред Столична община, където демонстранти хвърляха яйца по сградата и скандираха "Оставка" и "Мафия".

Част от недоволстващите бяха пред сградата на БНТ, тъй като по тяхна информация здравният министър проф. Костадин Ангелов е гост в телевизията. Протестиращите го чакаха на входа, за да му зададат няколко въпроса. След като не се срещнаха с министъра, група демонстранти се опитаха да влязат в сградата на БНТ, но не бяха допуснати от полицията.

По-рано днес на брифинг от "Отворното трио" също отправиха въпроси към държавните институции. Те поискаха да разберат дали е правен ремонт на Дом №5, където според тях живее главният прокурор Иван Гешев. По техни сведения в държавното жилище, обитавано от обвинител номер 1, е направено реновиране на стойност четвърт милион лева.

Съмненията им са, че жилището на главния прокурор е снабдено с фитнес зала, билярдна маса, италиански мебели за обзавеждане. Велислав Минеков попита и кои са службите, които са решили, че Иван Гешев е застрашен.

От "Отровното трио" обявиха, че ще има четвърто Велико народно въстание, а датата ще е ясна през следващите дни. Темата му ще е "Лебедово езеро". Избрана е специално за МВР заради сблъсъка пред бившия парламент от 22 септември и заради позицията, че събитията са били планирана окупация, целяща сблъсъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама