Първи търг за съвременни български автори в рамките на АРТКО 19

16:27, 23 сеп 20 / Култура и наука 25 2460 Биляна Иванова
Снимка: АРТКО 19

Първият по рода си търг с произведения на съвременни живи автори ще се проведе в рамките на изложението АРТКО 19.

70 творби ще бъдат разиграни на търг от 18.00 часа на 26 септември (събота) в Платформа А6 на НДК. Идеята и реализацията на тази инициатива е на Facebook платформата „Купи изкуство. Подкрепи художник".

Експо АРТКО19 или как кризата ражда възможности

Българските автори се оказаха неподготвени за ситуацията на пандемия, която ни застигна преди няколко месеца и този търг е нашият начин да им подадем ръка в трудния за тях момент, казват организаторите. Надяваме се, че тази инициатива ще се превърне в устойчиво и традиционно събитие, което ще покаже на българската публика, че изкуството може да бъде важна част от нашия живот, споделиха организаторите. 

Търгът се организира като част от програмата на най-голямото изложение за българско изкуство АРТКО 19. Събитието едно естествено офлайн продължение на инициативата „Купи изкуство, подкрепи художник“, създадена по време на пандемията от Covid-19 и обединяваща над 1000 художници и повече от 16 000 любители на изкуството.

Експо Артко19 е най-голямото изложение за изкуство в България, една възможност за много художници, която роди кризата. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!