Големите кавички на седмицата (21 - 25 септември)

09:00, 26 сеп 20 / Големите кавички 25 3956 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (14 - 18 септември)

"Хубаво говорят за жълтите павета, но да дойдат тук и да видят кой кой е в тази ситуация. Каква война и каква битка се води между ГЕРБ и ДПС. Нека да дойдат да видят дали има хора за "Да, България", БСП и Мая Манолова. Кметовете са само от двете партии...

Да дойдат в малките мюсюлмански райони и да видят, че има само ГЕРБ и ДПС и това е войната. Къде са тук "Да, България" и БСП? Войната е между ГЕРБ и ДПС, другите са за цвят и меродия". Думи на премиера Бойко Борисов по врема на обиколката му из селата във Велинградско. 

„Всички са се вторачили в Слави. Едните, защото ги е страх, че ще ги измете, като дойде. Другите, защото се смятат за по-умни и откъде-накъде хората харесват това, което той прави. Само ние не сме били във властта с ГЕРБ. И Мая Манолова е била като част от БСП и заедно с ДПС. „Демократична България“ е била с ГЕРБ. Те излъгаха, че няма да се коалират с Борисов и го направиха 24 часа по-късно. Ако ние го направим това – разпънете ни на кръстТова заяви Тошко Йорданов, зам.-председател на партия „Има такъв народ“ (ИТН), сценарист и водещ в телевизия 7/8 в предаването „По острието с Калоян Константинов“.

България изгони двама руски дипломати, разследвани за шпионаж. От ДАНС са разкрили, че  са събирали информация за армията ни, като са били подпомагани от българи. Русия обеща ответни мерки, след като дипломатите им бяха обявени от българските власти за персона нон грата.

На въпроса оформя ли се нов шпионски скандал премиерът Бойко Борисов отговори така: „Още преди няколко години предупредих президента Путин, тогава премиерът Медведев беше в България, че на територията на България такива неща не допускам. Нашите служби са добри, прокуратурата е много стриктна в това отношение и всеки, който се опитва да шпионства, съответно по надлежния ред, който е много добре описан в международните отношения, и външно министерство затова влезе в ролята си, го правим. За да действат така ДАНС и прокуратурата, има достатъчно информация".

"Борисов е превърнал в заложник цялото общество, включително собствените си привърженици и партийни велможи. Валят скандални снимки, записи, обвинения, че са му давали подкупи. Неговите отговори са ту едно, ту друго". Това написа журналистът Иван Бакалов в социалната мрежа "Фейсбук".
 
"Ами на ПКП да не би да ѝ е приятно, че трябва да се прави все едно нищо не се е случило. Според Борисов било монтаж, пък не било, пък актьорът Ненчо бил най-добър. Пък за всеки случай събра партийците зад гърба си да държи реч, и цалуна другарката ПКП пред строя, да се види, че са в непоклатим строй. Да, ама се клатят с всичка сила. Само в неговата глава няма проблем.
 
То нямаше нужда от две експертизи на записа - тоя глас ни го набиват вече 15 години медиите. И тези сюжети и тези изрази в записите не може да ги измисли и най-добрият сценарист.
 
И докато всички чакат отговори, Борисов се прави, че нищо не се е случило. Мълча, мълча, сега изтърси, че една госпожа от окръжението на Радев "го сготвила" със снимките. Сигурно ще каже и коя е и сигурно няма да е тя. Лъжите му нямат край, една след друга, отрича нещо, което е казал ден или месец по-рано. И медиите също се държат все едно нищо не се е случило. Всички сме заложници, гледаме някакво просташко вулгарно представление, от което не ни пускат да излезем", написа още журналистът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама