Нанков опроверга екоминистъра за очакваната водна криза в Бургас и Варна

19:18, 19 сеп 20 / Политика 25 2843 Шрифт:
Редактор:

Въпреки че от повече от месец министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро използва медийните си участия, за да предупреждава, че се очаква водна криза по Черноморието, днес зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков го опроверга.

При посещение във Варненско той обяви, че дори да няма валежи още година и половина, водата в язовир "Камчия", който захранва Бургас, Варна и основна част от курортите, е достатъчна, съобщават БНР и "Дневник".

"Обемът на яз. "Камчия" е над 125 милиона кубика - над 50 милиона е полезният обем. Бургаското водно дружество е изнесло данни, че язовирът има налични обеми, които могат да осигурят непрекъснато, без каквото и да е поскъпване на цената на водата, водоподаване и за бургазлии, и за варненци за поне 12 месеца", каза Нанков.

Не така обаче стоят нещата според екоминистъра. Преди две седмици Димитров съобщи, че Бургас е пред водна криза и до 6-7 месеца градът може да остане без вода. По думите му, ако не вали достатъчно дъжд и сняг в следващите месеци, кризата е сигурна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама