Христо Иванов: В държавата на Сараите няма място за свободни предприемачи

16:42, 18 сеп 20 / Политика 25 1814 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Христо Иванов коментира днес политиката на държавата в енергийния сектор и неспосбността на управляващите да модернизират българската енергетика и да работят за силен частен сектор.

Христо Иванов: Държавата официално да отмени измененията в Наредба 18 и да компенсира бизнеса

„В черната дупка на българската енергетика изтичат милиарди, там доминира руският интерес и този на Сараите. Гранд корупцията, която храни кръговете на властта, е запушила енергийната независимост на страната. Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Според него “новата” стратегия за “устойчиво енергийно развитие” на България “блести” с унизително ниската амбиция на управляващите за модернизиране на българската енергетика и с фактическия отказ от изпълнението на европейските енергийни политики.

Христо Иванов: Борисов не подава оставка заради обещания към Пеевски и Путин

„Както виждаме, Руско-турски поток погълна още нови милиарди, близо до размера на изтегления дълг. Какво има в проекта на “новата” стратегия за “устойчиво енергийно развитие” на България? Още от същото. Предложената за обсъждане Енергийна стратегия до 2030 г. с хоризонт 2050 г. “блести” с унизително ниската амбиция на управляващите за модернизиране на българската енергетика и с фактическия отказ от изпълнението на европейските енергийни политики.” – коментира още Иванов.

За Христо Иванов е фрапантно и пренебрегването на световните технологични иновативни компании, които не са поканени да инвестират в модернизирането на българската енергетика.

Ето и цялата публикация на съпредседателят на "Демократична България".

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Росен 08:13, 22 сеп 20

В българската политика няма място и за провалени политици като Христо Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама