Караянчева сама звъни в bTV, Хекимян й задава въпрос, тя затваря

11:00, 18 сеп 20 / Политика 25 1836 Шрифт:
Антония Руменова

Жените от Системата ни убива бяха допуснати до деловодството на Народното събрание. В 10 часа те си внесоха декларацията, отправена към всички народни представители. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева, която сама звънна да се включи в сутрешния блок на бТВ, за да репликира Антон Кутев от БСП, който беше в студиото.

БСП и ДПС искат оставката на Цвета Караянчева

Караянчева, чиято оставка поискаха от левицата и ДПС заради грубото избутване на майките на деца с увреждания, заяви, че не е разпореждала нещо на НСО, а службата просто си изпълнявала задълженията. "Министърът на здравеопазването има заповед още от февруари месец. На нейна база всички учреждения издават свои заповеди за пропускателния си режим. Така беше в старото Народно събрание. Продължава и сега. В момента се намираме в епидемична криза и затова тази заповед все още действа, но лъжата, която г-н Кутев изрече, че майките не били допускани... Нищо подобно! Нали виждате, че и детенцето беше вътре с майка си", каза Караянчева, пише Offnews.

Протестът, ден 70: Поискаха оставката и на Караянчева

Тя посочи обаче, че според правилника, когато посетител приключи срещата си в НС, трябва да напусне в рамките на 30 минути.

"НСО са изпълнявали правилника и аз не мисля, че дамите са били ритани, бити и всичко останало. Има видео, на което може да се види, доколкото знам в НСО. Манолова и БСП използваха ситуацията с политическа цел", каза Караянчева.

Протестиращи влязоха в Народното събрание, от НСО ги изведоха със сила

 

Снимка: БГНЕС

 

След това парламентарният шеф каза "благодаря", а водещият Антон Хекимян й каза, че има още въпроси. Той попита дали пропускателният режим в НС ще бъде облекчен за външни посетители, но от другата страна на слушалката се чу сигнал свободно.

"Затвори ни г-жа Караянчева, много интересно. Не пожела да отговори на въпросите ни, а искахме да я питаме и за поисканата й оставка от БСП и ДПС", каза водещият на bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама