Репортер на "Сега" бе привикан на разпит за въпроси към МВР

19:35, 14 сеп 20 25 2235 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Репортерът на "Сега" Мартин Георгиев бе извикан на разпит заради писмени въпроси до пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. Запитването е свързано с действията на полицията на протеста на пл. "Независимост" на 2 септември.

Жандармерията раздели със сила и лютив спрей протеста, докараха водно оръдие

То се основава на репортаж на bTV, в който се вижда, че един от полицаите, ангажиран в охраната на протеста, използва бокс срещу демонстранти. Към имейла на Георгиев са приложени и снимки на служители на реда, на чиито униформи има поставени значки и лепенки със смущаващи изображения и послания. Снимките се появиха във Фейсбук. По този повод "Сега" попита МВР дали е извършена проверка за тези нарушения на полицаи и дали провинилите се ще бъдат наказани.

Вместо МВР да даде отговор, инспектор Миладинов от Охранителна полиция поиска репортерът на "Сега" да се срещне с него, за да даде обяснения. Журналистът бе приет в кабинет в СДВР, а пред него бяха поставени бели листове за сваляне на сведения.

"В стаята имаше и друг полицай, който демонстративно четеше Наказателния кодекс. След отказа ми да подписвам каквото и да е в отсъствието на адвокат, инспекторът започна да си води записки", разказа Мартин Георгиев. Инспекторът показал запитването на "Сега" до пресцентъра на МВР и приложените към него снимки заедно с още няколко изображения, които обаче не са изпратени от Георгиев с въпросите.

СДВР: Срещу нас беше изправен криминален контингент и ултраси

Миладинов обяснил още, че имейлът на репортера се възприема като сигнал и за да бъде извършена проверка, е необходимо да бъдат изяснени редица обстоятелства. След което няколко пъти попитал дали събитията от снимките са се случили пред старата сграда на Народното събрание, дали са се случили на 2 септември, кой е авторът на приложените снимки, по коя телевизия е излъчен репортажът на полицая с бокса, както и дали Георгиев лично е станал свидетел на тези събития, пише „Сега“.

Репортерът на "Сега" е разпитван около половин час. Накрая Миладинов отбелязал, че някои полицаи може да изглеждат като мутри, но не са, а са само физически здрави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама