Евродепутатът Клеър Дейли към протестиращите: Останете силни и се обединявайте

13:54, 14 сеп 20 / Политика 25 2406 Шрифт:
Автор:

Евродепутатът Клеър Дейли се обърна към протестиращите в България, изразявайки подкрепа на исканията им за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Дейли се извини, че не може лично да подкрепи протеста на българите в Брюксел, но заяви, че стои твърдо зад тях срещу корупцията и беззаконията на властта, представлявана от премиера Бойко Борисов.

“От дълго време наблюдавам продължителната корупция на Бойко Борисов и неговия екип и начина, по който те се опитват да използват еврофондовете в своя полза, като са се намесили в съдебната система и стоят зад назначението на главния прокурор Иван Гешев и всички скандали, свързани с овластените и безконтролните в българското общество, източващи еврофондовете, докато обикновените граждани живеят в най-бедната държава в ЕС”, заяви евродепутатът.

“Те се страхуват от вас и това трябва много да ви обнадеждава”, допълни Клеър Дейли и изрази разочарованието си от Европейския съюз и Европейската комисия заради неспособността им да се намесят.

“Не мисля, че това е изненада, а резултат от факта, че Борисов е използвал връзките си в сърцето на Европейския съюз. Няма да му бъде позволено да се измъкне от това. Вашите и нашите очи са насочени към него. Затова останете силни, обединявайте се и се надявам да се присъединя към някой от бъдещите ви протести”, допълни евродепутатът.

Видеото й бе излъчено по време на 67-ия ден на недоволство в София

Дни по-рано Клеър заяви, че думата „бандит“ описва премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама