Лъчезар Борисов: Инвестирали сме в инономиката над 400 млн. лв.

19:38, 13 сеп 20 / Политика 25 2874 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

„а по-малко от два месеца сме внесли над 400 млн. лв. в икономиката. Това заяви по Нова тв. министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Относно помощта за малкия бизнес имаме подадени над 27 000 заявления, от тях над 19 000 са разгледани. Основният ресурс по тази процедура е над 100 млн. лв.”, поясни Борисов.

По думите му сме изправени пред безпрецедентна криза, която засяга глобалната икономика.

"Здравната криза преля в икономическа, тръгвайки от Азия. Това го прогнозирах отдавна при една от срещите ми с МВФ. На фона на това , което се случва страната се справя относително добре. България реализира спад през второто тримесечие, който е значим, но с 6,4 пункта сме по-добре от средното ниво на ЕС. Оставаме в топ 5 по най-нисък спад на БВП, най-ниска безработица и в топ 3 по финансова стабилност”, каза още министърът на икономиката.

Такава безпрецедентна криза изисква скорост, публичност и прозрачност. Един голям напредък е мярката 60 на 40. Инвестициите, които са стигнали до икономиката по линия на тази мярка, са 185 млн. лв. Имаме сериозно ускоряване на изпълнение на мерките. Кризата кара и хората, и бизнеса да очакват да реагираме бързо. Започваме една геометрична прогресия на ускоряване на изпълнение на мерките”, каза още Борисов.

Относно сигналите за получаване на така наречената „такса успех” в Министерството на икономиката, той заяви следното: „Имаме 11 сигнала, които ще бъдат разследвани. Очакваме решенията на прокуратурата”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама