Борисов за протеста от 2 септември: Полицаите бяха атакувани с ярост

11:18, 12 сеп 20 / Политика 25 3022 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента Цвета Караянчева са на посещение в Кърджали, където освещават новоизградена сграда, част от манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча”.

"Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Няма досега случай на протестиращи, които да не са били изслушани и да не им е решен проблемът. Но тези провокатори, които се появиха – хвърляха бомбички по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите", каза Борисов.

"Полицаите бяха атакувани с ярост. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите", допълни още Борисов по повод протеста от 2 септември.

"България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия. БСП искат избори, а не могат да си организират дори вътрешните", заяви още премиерът.

"Ние строим манастири, възстановяваме църкви. Това е един от начините за етническата толерантност", уточни Борисов.

Средствата за строежа - 800 000 лева, са отпуснати от държавата. Освещаването беше извършено от пловдивския митрополит Николай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама