Пускат чисто нови автобуси до Витоша

15:33, 11 сеп 20 / София 25 2885 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Нови автобуси ще се движат по линиите 63 и 66 до Витоша. На представянето им пред Националния исторически музей беше и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Миналата година пуснахме 10 реновирани автобуса и с тези 5 стават 15. Те могат да покрият изцяло двете линии. Тези автобуси бяха закупени от „Столичния автотранспорт“ със средства от общинския бюджет. Отпуснахме 1,2 млн. лв., за да може да финализираме тази програма за обновяване на автобусите до Витоша“, написа Фандъкова във Фейсбук и добави, че няма да се отказват от старите возила, но те останат за резерв.

Стана ясно още, че новозакупените автобуси разполагат с 55 седящи места и 21 правостоящи, като към момента туристите могат да качват със себе си раници, ски и сноуборди. 

Освен обновените автобуси трета година работи програмата за споделени електрически велосипеди. Тук има колонка и за зареждане на електрически автомобили. Алтернативите за достъп до планината са различни“, поясни градоначалникът.

Пускат електрически велосипеди до Витоша под наем

Фандъкова коментира, че продължават да пазят водачите от Covid-19, като достъпът на пътниците до тях е ограничен с лента, въпреки че кабините им не са отделени от салона.

Снимка: БГНЕС

Продължаваме с амбициозната програма за подмяна на старите превозни средства в София. Тази година бяха пуснати 13 нови трамвая и 15 нови електробуса. За следващата година очакваме 30 нови тролейбуса, с които да заменим икарусите, а в рамките на следващите 2 години, още 30 нови електробуса ще тръгнат по линиите на града“, обяви кметът.

Нови автобуси ще обслужват линия 204 в столицата

Председателят на комисията по транспорт в Столичния общински съвет Карлос Контрера обясни, че в идните дни ще се обсъжда въпросът дали нощният транспорт ще бъде възстановен или не.

Заедно с Фандъкова беше и заместник-кметът по направление “Финанси и здравеопазване"  в Столична община Дончо Барбалов, който във Фейсбук припомни, че се работи и по проект за автобуси, в които софиянци ще могат да превозват своите велосипеди до Витоша.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама