Големите кавички

15:30, 11 сеп 20 / Големите кавички 25 3045 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (31 август - 4 септември)

Евродепутатът Андрей Слабаков се занимава със Зелената сделка в ЕП, но е скептичен към нея. „Смятам, че ЕК трябва да има конкретни предложения, които да се дадат на държавите – но не да им бъдат налагани, а те да могат да избират по желание. Не съм против Зелената сделка, аз много харесвам природата. Но все пак трябва да има мирно съвместно съществуване между природата и хората. Ние сме изключително зависими от природата и в наш интерес е да я опазваме, но не можем да оставим милион хора на улицата да умрат от глад. Защото ако Зелената сделка бъде приета по начина, по който я предлагаме, това ще бъде катастрофа“, заяви той.

Слабаков коментира и екологията. „Догодина юни-юли пак ще имаме проблеми, защото работя с асоциацията на полимерите – т.нар. пластмасаджии, защото тогава ще трябва да отпаднат всичките неща за еднократна употреба и да се заменят с чинии, чаши и вилици от нишесте. Което означава преработка на целите линии и закупуването от страна на държавата на т.нар. компостери, за да може да се разграждат за няколко месеца. Иначе се разграждат за няколко години. Скоро ще се заринем с чинии и чаши от нишесте. В този сектор в България работят около 150 000 души. А част от фирмите ще фалират, защото трябва да купят оборудване, а няма от къде да го вземат“, подчерта евродепутатът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама