Руската полиция иска контакт с Навални в Германия

11:21, 11 сеп 20 / Свят 25 1926 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Сибирската транспортна полиция, която проследява случая с Алексей Навални, посочи в изявление, че Русия подготвя искане за допускането на свои служители и медицински експерт до опозиционния лидер, за да развенчае заключенията на германските разследващи.

Полицията казва, че иска да разговаря с излезлия от кома Навални, за да му зададат „уточняващи и допълнителни въпроси“ в присъствието на техни германски колеги, съобщава БГНЕС.

Случаят предизвика международни призиви към Русия за провеждане на прозрачно разследване или Кремъл рискува налагането на санкции. Властите в страната все още не са започнали наказателно разследване, тъй като техните медици не са открили доказателства за отрова при тестове.

Навални помни всичко преди отравянето

Сибирската транспортна полиция провежда проверка и в петък публикува някои констатации за дейността на Навални преди отравянето.

Те гласят, че преди да отиде на летището, опозиционният лидер е вечерял и е прекалил с алкохола. Руските власти потвърждават и че Навални е посетил кафене на летището в град Томск, където си поръчал чай.

Полицията също заяви, че е разпитала всички придружители на Навални с изключение на една жена, Марина Певчих, която "живее постоянно във Великобритания".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама