Фетел ще кара за "Астън Мартин" от следващия сезон на Формула 1

10:57, 10 сеп 20 / Спорт 25 1558 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще премине в отбора на "Астън Мартин" от следващия сезон, след като договорът му с "Ферари" изтече в края на тази година, съобщи БНГЕС. В момента тимът на "Астън Мартин" се казва "Рейсинг Пойнт", но той ще бъде ребрандиран за новия сезон, за да отговаря на по-големите амбиции на отбора.

Себастиан Фетел напуска Ферари след края на сезона

33-годишният Фетел ще замести в тима Серхио Перес, който обяви, че напуска "Рейсинг Пойнт". От "Астън Мартин" не разкриха продължителността на договора на Фетел, като заявиха, че той е "подписал за 2021 и нататък", но според медиите във Великобритания става въпрос за тригодишен контракт. "Привличането на Фетел е ясна заявка за амбициите на отбора", заявиха от "Астън Мартин".

"Изключително горд съм, че ще стана пилот на "Астън Мартин" от 2021. Това е едно ново приключение за мен с един легендарна автомобилна компания. Впечатлен съм от резултатите им през тази година и вярвам, че бъдещето е още по-светло. Енергията и отдадеността на собственика Лорънс Строл е вдъхновяваща и вярвам, че можем да изградим нещо много специално заедно", коментира Фетел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама