Себастиан Фетел напуска Ферари след края на сезона

09:48, 12 май 20 / Спорт 25 2355 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел ще напусне отбора на Ферари след края на настоящия сезон във Формула 1, който все още не е започнал, след като първите десет старта от кампанията бяха отложени или отменени заради пандемията от COVID-19.

Настоящият договор на Фетел с отбора изтича в края на тази кампания, като двете страни водеха преговори за нов контракт, но разговорите не са довели до нищо, съобщават медиите в Германия.

Според "Билд" от Ферари са предложили едногодишен договор на своя пилот, който обаче категорично отхвърлил това предложение и заявил, че иска контракт с продължителност от три години. Разминаване между двете страни имало и по отношение на финансовите условия, като италианският тим искал да намали заплатата на Фетел заради по-слабото му представяне в последните сезони.

Фетел спечели четири световни титли с Ред Бул, преди да премине във Ферари през 2015 г., но така и не успя да пребори конкуренцията на пилотите на Мерцедес в последните пет години. През миналия сезон Фетел се представи по-неубедително от младия си съотборник Шарл Льоклер, който е считан за бъдещето на Ферари. 22-годишния състезател от Монако спечели повече точки, победи, полпозишъни и подиуми от именития си колега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама