Манолова сигнализира за разтоварване на нови бали с боклук на пристанище Варна

10:12, 09 сеп 20 / Политика 25 1961 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Хиляди нови бали с боклук се разтоварват от снощи на пристанище Варна - Запад, готови за горене в България, сигнализират от "Изправи се.БГ", откъдето предлагат законови промени за забрана вноса на боклук от трети страни и сериозни рестрикции.

От сайта на "Изправи се.БГ" посочват, че концентрацията на власт в определени хора им позволява да преразпределят пазари, да изземват бизнеси, да сформират картели и създава среда за корупция, страх и зависимост. Друг проблем е повсеместната корупция.

Спецакция срещу боклука тече в индустриална зона в Плевен

Борбата на Правителството с корупцията е само на декларативно ниво и само прах в очите на европейските институции. Създадените специализирани централни държавни органи за борба с корупцията се превърнаха пред очите ни в бухалки за саморазправа с неудобните за управляващата върхушка", казват от сайта на "Изправи се.БГ".

"Корупцията и липсата на върховенство на закона са заплаха за демокрацията и основна причина за това България да е най-бедната страна в Европейския съюз. И най-добрите политики не могат да решат проблемите, причинени от институционалния разпад и блокираните механизми на представителната демокрация“, пишат от сайта на гражданската платформа.

МОСВ върна пореден тир с отпадъци на Италия

Въпросът, пред който сме изправени днес, не е просто смяната на една партия с друга, въпросът е за възстановяване на ерозиралите принципи на демокрация и промяна на модела на управление, която да доведе до реално разделение на властите и ефективен контрол по между им", дожавят още от гражданското сдружение.

Затова всички ние, граждански организации, експерти, политически партии извън статуквото, индивидуални и групови членове се обединяваме с общ Меморандум“, се казва също в официалното им изявление.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама